Over ons

Wij, Harald en Anne zijn de herbergiers In(n) de Oude Praktijk. We hebben twee geweldig leuke kinderen: Maithe en Mees. Ze kijken bij nieuwe gasten vaak eerst de kat uit de boom, maar wanneer het ijs gebroken is vinden ze het heel leuk. De gasten die langer bleven hebben stuk voor stuk een plekje in hun hart veroverd. En andersom ook. Naast de Inn en de zorg voor onze kinderen werken we ook buitenshuis. Harald werkt als conciërge op een basisschool en Anne werkt als gedragswetenschapper. Harald houdt erg van de natuur en van geschiedenis. Anne houdt van boeken, films en wandelen. Wij houden allebei erg van lekker eten en van het ontmoeten van mensen. 

 Het gastvrij zijn zit in onze gezamenlijke  geschiedenis. We hebben elkaar ontmoet in jeugdhostel The Shelter in Amsterdam, waar we allebei werkten. Hier bakten we ‘s ochtends pannenkoeken voor 100 gasten, verschoonden we tig bedden en checkten we jongeren uit alle landen van de wereld in. We werden een stel toen Harald het hostel inruilde voor een herberg aan de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela  in Spanje. Stinkende, beblaarde pelgrims klopten elke middag bij hem aan de deur. Om ‘s avonds met een heel clubje  aan tafel te genieten van Haralds maaltijd. Haardvuurtje aan, kannen wijn op tafel en daar vloeiden de mooie verhalen. Geen wonder dat Anne op deze avontuurlijke herbergier viel.  

Samen een eigen herbergje starten, was dan ook onvermijdelijk. Niet in het exotische Spanje, maar op het Hollandse platteland. In de oude fysiopraktijk van Anne’s ouders creëerden we onze herberg. Veel dorpelingen zijn in dit pand van hun kwaaltjes af geholpen. Door Anne’s vader of jaren daarvoor door Anne’s opa. Of misschien nog dáárvoor door de dorpsdokter, want na de bouw van het pand was dit een huisartsenpraktijk, consultatiebureau en thuiszorglocatie. Niet dat de Inn nu nog riekt naar massageolie of aspirines, want om er woonhuis en gastenverblijf van te maken is bijna alles onder handen genomen. Het dak eraf, deuren eruit, muren erin, waterleidingen en elektriciteit vervangen, bijna alles is in 2015 vernieuwd. Het resultaat mag er wezen: een geweldig fijn plekje voor ons gezin én voor onze gasten!